NAJNOVIJE

 Foto Wikipedija

O čuvenom nobelovcu, Ivu Andriću, 7. septembra počelo je snimanje serije, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Serija će se zvati “Nobelovac”, a prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića.

Snimanje će trajati do decembra, a pored Beograda i okoline, kadrovi će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

Serija od osam epizoda baviće se životom Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana “Na Drini ćuprija” dobio Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine, ali kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka.

Pokrivaće i dramatične godine književnog stvaranja tokom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u poslijeratnom Beogradu.

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, a koji je jedan i od kreatora serije, takođe Selmi Alispahić u ulozi Milice Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.

Pored Tihomira Stanića, kreatori serije su i Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović.

Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i saradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić koji je i reditelj sa korediteljem Borišom Simovićem.

U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta