Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Svečana ceremonija dodjele grantova nakon prve faze projekta Regionalnog fonda za izazove (RCF) biće održana danas u Privrednoj komori (PKCG).

RCF je finansijski mehanizam osmišljen sa ciljem unapređenja zaposlenosti, naročito mladih.

Projekat finansira Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) preko Njemačke razvojne banke (KfW). Glavni partner u implementaciji projekta je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6CIF).

Iz PKCG je saopšteno da je nakon prvog poziva za dostavljanje predloga projekata, RCF dobio 205 izjava o zainteresovanosti od konzorcijuma instutucija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukom, kao i kompanija iz regiona Zapadnog Balkana.

Od ovog broja, 29 prijava je pristiglo iz Crne Gore.

„Daljim radom Selekcione komisije donijeta je odluka da se dva najuspješnija projekta iz Crne Gore predlože za finansiranje i dobiju investicije u infrastrukturu i opremu u ustanovama za stručno obrazovanje, ali i obuke i usavršavanja svih uključenih u realizaciju programa kooperativnog obrazovanja“, navodi se u saopštenju.

Sredstva će biti investirana u ukupnom iznosu od 937,25 hiljada EUR.

Cilj svečane ceremonije je proglašenje najuspješnijih konzorcijuma, promocija njihovih projekata kao i zvanično uručenje Pisma o namjeri finansijske podrške projektima.

„Takođe, cilj događaja je i najava narednog javnog poziva, koji će podstaći formiranje novih partnerstava između obrazovnog i privrednog sektora, a u cilju unapređenja stručnog obrazovanja i obuke“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta