Search
Close this search box.

Zenović: Budva će ponovo biti grad mladih

Foto: Gradski.me

Obezbjedićemo podršku mladim bračnim parovima da što lakše i po povoljnijim uslovima riješe stambeno pitanje, osnažiti omladinski klub, stipendirati deficitarna zanimanja, razviti programe podrške za mlade preduzetnike, kako bi Budva ponovo postala grad mladih, izjavio je Predrag Zenović, nosilac liste „Evropa sad – Budva ima šansu“.

On je govoreći o problemima mladih u Budvi, rekao da je potrebno da se stvore uslovi kako bi mladi ostali u Budvi i tu pokrenuli svoje biznise i zasnovali svoje porodice.

„Pokret Evropa sad je partija mladih. Neke od najznačajnijih mjesta u partiji, kao i u Vladi Crne Gore zauzimaju mladi. Želimo da se mladi nalaze na mjestima gdje se odlučuje o njihovoj sudbini i da budu u mogućnosti da kreiraju uspješne omladinske politike“, naglasio je Zenović.

Navodi da su predugo naši mladi obrazovani ljudi odlazili u druge zemlje za poslom, šansama i mogućnostima i da je vrijeme da se to zaustavi.

On je istakao da je važno da osnažimo sportsku i kulturnu scenu, i ulažemo u kreativne industrije koje su izvor dobro plaćenih radnih mjesta.

„Zato ćemo intenzivno raditi na saradnji između osnovnih i srednjih škola u Budvi sa institucijama kulture, kako bi mladim ljudima maksimalno približili značaj kulture za njihov grad, a posebno kako i oni mogli da prezentuju svoje ideje i pokrenu svoje projekte“, zaključio je Zenović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci