Search
Close this search box.

Saopštio je glavni pregovarač sa EU

Zenović: Posljednji rok da Vlada uradi sve što treba je sjutra

U ovom trenutku se okončala intersektorska analiza od strane svih zainteresovanih u okviru Evropske komisije, vezano za uslove koji su potrebni da bi Crna Gora dobila pozitivno mišljenje, saopštio je glavni pregovarač sa EU Predrag Zenović, odgovarajući na pitanje šta ako predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odluči da ne potpiše IBAR zakone.

Zenović kaže da vjeruje da postoji koncenzus oko izglasavanja IBAR zakona.

„Sa projekcijom da do kraja juna uz moguće zakazivanje i međuvladine konferencije, koja bi i bila okončanje cijelog ovog procesa, svako odugovlačanje, svaki vremenski okvir koji bi izašao iz onoga što se projektuje, mogao bi da bude problem. Ukoliko bi se to desilo bilo bi važno da se taj proces odigra u što kraćem roku kako bi Crna Gora, ipak, na kraju mogla da dobije pozitivno mišljenje o svim privremenim mjerilima.

Posljednji rok da Vlada uradi sve što je trebalo je sjutra, rekao je Zenović za RTCG i dodao da Vlada nije čekala posljednji dan.

„Vrlo je važno da ne čekamo posljednji dan. Da bismo dobili pozitivni IBAR Komisija je pripremila već mišljenje ali to mora da dobije i pozitivno mišljenje država članica. Mislim da nije dobro da državama članicama dajemo priliku i povoda da smo nesigurni oko nekih rješenja. Ja bih volio da ovi zakoni budu izglasani što je prije moguće. Govorimo o ovoj sedmici, najkasnije do sredine sljedeće sedmice“, saopšrio je Zenović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments