Search
Close this search box.

Zirojević: Ne vidim da će bilo ko iz većine otkazati podršku Vladi

Foto: Gradski.me

Ne vidim ništa spektakularno u usvajanju amandmana na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, jer on ni na koji način ne daje dodatu vrijednost toj rezoluciji, ocijenio jeposlanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Zirojević podsjeća da je prilikom boravka u bosansko-hercegovačkom entietetu Republika Srpska, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić „bio na određenoj političkoj reglaži, te da je tada poslao značajno drugačije poruke od pomiriteljskih koje su se mogle čuti tokom premijerskog sata“.

„Nakon što je pošao u Republiku Srpsku, nakon što se tamo vidio s Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom, Mandić koristi drugu retoriku”, navodi Zirojević, a prenosi televizija e .

Socialdemokrate su, kako kaže, u svakom trenutku, spremne da glasaju za nepovjerenje Vladi Milojka Spajića, odnosno da tu Vladu u Skupštini sruše, kao što su, podsjeća Zirojević uradili i sa Vladom Zdravka Krivokapića i sa Vladom Dritana Abazovića.

„Mi u Socialdemokratama u svakom trenutku, spremni da glasamo za nepovjerenje Vladi Milojka Spajića, odnosno da tu Vladu u Skupštini srušimo, kao što smo, podsjetiću, uradili i sa Vladom Zdravka Krivokapića i sa Vladom Dritana Abazovića, na naše opšte zadovoljstvo, a čini mi se i na opšte zadovoljstvo većinske Crne Gore. Do kada ćemo čekati, najmanje zavisi od nas. Dakle, ono što je do našeg kluba poslanika, je da u svakom momentu postoji spremnost za rušanje ove Vlade. Međutim, da bismo srušili tu Vladu, mi moramo doći do broja 41“, kaže on.

Ne vidi, dodaje, spremnost da bilo ko iz većine otkaže podršku.

„U ovom trenutku, iako se veliki broj njih busa u junačka prsa, kako oni neće dozvoliti ovo ili neće dozvoliti ono, ja ne vidim spremnost niti jednog od onih 46 poslanika koji su izabrali Vladu Milojka Spajića da je sruše. Iako tu imamo vrlo često makar predstavu za javnost da su oni na neki način različiti, da se oni oko nekih stvari ne slažu. Mi to jako dobro vidimo kada su i skupštinski odbori u pitanju i kada je glasanje na plenumu oko većine onih stvari koje su ključne za njih kao parlamentarnu većinu da se održe, mi tu vidimo da oni prilično sinhronizovano djeluju i da sve ono što je u njihovom interesu, u interesu politike koju sprovode, a koja je vrlo štetna za Crnu Goru, neki od njih javno, neki od njih pritajeno, da su tu vrlo sinhronizovani i da tu podrške ne fali“, zaključio je Zirojević.

Izvor: PA/TVE

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci