NAJNOVIJEPo nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje, sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala, je uhapsilo V.B. i R.V., i protiv njih, kao i protiv Ž.R. M.M. i S.V., koji nijesu dostupni državnim organima, je podnijelo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, 2019. godine, na Cetinju, radi izvršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema njegovim riječima policija je izvršila i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija u Podgorici i Budvi i pronašla predmete koji mogu biti od značaja za postupak.

“U toku su saslušanja lica lišenih slobode kao osumnjičenih. Specijalno državno tužilaštvo je već podiglo optužnicu pred Višim sudom u Podgorici, protiv 10 osoba za koja postoji osnovana sumnja da su organizatori i članovi kriminalne organizacije”, zaključio je Radonjić.

Iz policije su naveli da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni V.B.(40) iz Podgorice, Ž.R. (32 ) M.M. (34) sa Cetinja, R.V. (38) iz Budve, S.V. (32) iz Republike Srbije, kako je krivičnom prijavom predstavljeno izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Osumnjičeni V.B. je uhapšen tokom akcije na teritoriji Podgorice, dok je lice R.V. uhapšenna teritoriji Budve, dok će u odnosu na preostala lica biti preduzete potražne mjere i radnje u cilju lociranja i hapšenja. S.V. je krajem 2020. godine uhapšen u Podgorici i procesuiran, kada je kod njega pronađen pištolj. On je nakon što je izdržao kaznu zatvora tokom 2021. godine, napustio teritoriju Crne Gore”, kazali su u policiji.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta