Previranja u Glavnom gradu koja se lagano razvijaju ovih dana – očekivana su posledica i formalnog razlaza Jakova i Milojka. Pet odbornika bliskih predsjedniku države Milatoviću krenuli su u zatezanje atmosfere tražeći novo reorganizovanje važnih pozicija u pogdgoričkoj opštini, pa se juče pronijela vijest da je jedan od ultimativnih zahtjeva i mjesto za sada odlične gradonačelnice Olivere Injac.

Dakle, ako je tačna ova informacija, u pokušaj novog kombinovanja na lokalu ide se maksimalistički i ucijenjivački, što ‘petorci’ omogućava vladajuća konstelacija u kojoj su tas na vagi. URA se još uvijek ne oglašava i ne svrstava, a to je veoma osjetljiva tema imajući u vidu nepodnošljivost koja vlada između URE i PES-a na državnoj platformi, što nije slučaj sa Dritanom i Jakovom koji navodno spremaju koalicionu saradnju. 

Situacija je složena, a Podgorica može biti mjesto podvlačenja partijskih interesnih ploča. Prema tome, reklo bi se da ova podgorička ujdurma ‘svih predsjednikovih ljudi’ (dobar film) dolazi iz sebične namjere foteljaškog etabliranja Jakovljeve stranke u najavi, dok su gradski projekti i potrebe Podgoričana od manje važnosti. U kontra stavu se najbrže gradi indentitet i prepoznatljivost. 

Mađutim, ako pored mjesta predsjednika države Jakovu, uslovno rečeno, suvereno pripada još nešto – onda je to svakako Podgorica, uz podrazumijevajuće poštovanje prema Oliveri Injac, Jeleni Borovinić Bojović i Luki Rakčeviću, čiji je doprinos u podgoričkom izbornom trijumfu više nego značajan. 

Velika pobjeda u Glavnom gradu koja će i konačno sahraniti DPS-ovu nadu u mogućnost povratka, a otvoriti obzorje nove političke osjećajnosti kroz rađanje Evrope sad – nosi dominantan pečat tadašnjeg Jakova Milatovića. To treba imati u vidu kada su u pitanju podgorički pregovori sa petoricom predsjednikovih ljudi.

Piše Duško Kovačević

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta