Search
Close this search box.

Stomatološke ambulante u školama tek 2025. godine

Uprava za kapitalne projekte je od početka godine realizovala skoro 25 miliona eura, u prvom kvartalu realizovano je četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je gostijući u Bojama jutra TV Vijesti, Filp Vujović iz Uprave za kapitalne projekte.

Uprava realizuje preko 250 projekata vrijednosti 85 miliona eura.

“Najveći projekti kao i obično su oni koji se odnose na infrastrukturu. U oblasti odbrane očekujemo da na ljeto budu gotovi hangari koji se grade u Golubovcima i u Nikšiću. Takođe u velikost izvode radovi na zgradnji komandne marice u Baru. To je investicija vrijedna preko 11 miliona eura. Radovi su otpočeli krajem prošle godine u oblasti zdravstva. Klinika za mentalno zdravlje koja bi trebalo da bude završena krajem juna, početak jula ove godine. Radovi na zgradnji Infektivne klinike takođe su u finalnoj fazi. Odvijaju se u skladu sa dinamikom. Sada je skoro završen objekat za potrebe Instituta za javno zdravlje, Operativni centar za vanredne situacije. To je projekat kao i zgradnje infektivne koji se finansira kroz IPA fondove”, kazao je Vujović.

Adaptacija stomatoloških ambulanti u školama još nije počela, u toku je proces vrednovanja pristiglih ponuda za odabir izvođača radova. Ako sve bude išlo po planu ambulante bi mogle biti spremne tek u septembru 2025. godine.

“Ovo je veoma složen projekat, jer se radi o 54 škole u više od 20 crnogorskih opština. Vrijednost investicije je skoro milion eura bez PDV-a. Rok za izvođenje radova, od kad se izvođač uvede u posao je godinu dana. Kada se završi proces vrednovanja, očekujemo da Ministarstvo prosvjete u saradnji s Ministarstvom zdravlja, obezbijedi uslove da se izvođač može uvesti u posao, ali kao što sam rekao, u obuhvatnom projektu mnogo škola je uključeno. Nakon toga, taj rok od godinu dana, možemo očekivati da negdje sredinom sledeće godine radovi budu završeni. U sklopu istog projekta je i nabavka opreme medicinske za stomatološke ambulante, gdje će se dalje aktivnosti zavisiti od toga kako se bude odvijao ovaj projekat u izgradnji”, kazao je Vujović.

Izvor: Vijesti

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci