Obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u

Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kompanijom ONE obilježiće 25. april Međunarodni dana djevojčica u ICT-u na temu „Liderstvo”, koji tradicionalno obilježavaju zemlje članice Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU).

“ Svečano obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u biće održano u četvrtak, 25. aprila u 11:00 časova, u sali ReSPA centra u Danilovgradu. U uvodnom dijelu govoriće državni sekretar Ministarstva javne uprave, Naim Gjokaj i v.d. generalne direktorice za naučno-istraživačku djelatnost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Marica Melović „, navodi se u saopštenju.

Na obilježavanju Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u predstaviće se i uspješne žene u ICT-u sa tehnološkim projektima, kojima su riješile važna pitanja za zajednicu i pokazati mogućnosti koje ICT tehnologija pruža, kazali su u saopštenju.

“ Međunarodni dan djevojčica u ICT-u (Girls in ICT Day) obilježava se svake godine posljednjeg četvrtka u aprilu sa ciljem širenje svijesti kod djevojčica o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija, kako bi se podstakle na razmišljanje o karijeri u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija „, dodaju u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments