Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović uputio je urgentni zahtjev Vrhovnom državnom tužiocu u Podgorici za preduzimanje radnji iz njegove nadležnosti u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog djela, ili drugih kažnjivih djela, koja se gone po službenoj dužnosti u vezi sa događajem koji se desio 8. aprila 2021. godine u mjestu Bogetići, opština Nikšić.

Iz Ministarstva podsjećaju da je tom prilikom zaustavljen autobus u kojem su bili zaposleni Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore od strane ‘‘Patriotsko-komitskog saveza‘‘, i tom prilikom je više pripadnika Vojske Crne Gore zadobilo tjelesne povrede.

“Krapović je, imajući u vidu niz medijskih naslova koji su propraćeni negativnim komentarima na račun pripadnika Vojske Crne Gore u konkretnom sučaju, kao i utisak zaposlenih u sistemu odbrane, da institucija u kojoj rade, kao i nadležno tužilaštvo, nisu preduzeli sve adekvatne radnje radi utvrđivanja postojanja krivičnog djela ili drugih kažnjivih djela, poslao urgenciju sa ciljem utvrđivanja odgovornosti lica koja su nanijela povrede profesionalnim vojnim licima”, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Urgenicija ka VDT-u poslata je, kako navode, sa ciljem zaštite integriteta pripadnika Vojske Crne Gore i vraćanja njihovog povjerenja u Vojsku kojoj časno služe.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta