prdsjednik.me

Foto: KPCG

Predsjednik Francuske Emanuel Makron je, u odgovoru na pismo koje mu je nakon novembarske posjete poslao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, poručio da bi sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru, sa namjerom da produbimo pokrenuti dijalog i još više istaknemo osnaživanje naše saradnje, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

Makron je istakao da predlog predsjednika Milatovića da bude domaćin budućeg samita Evropske političke zajednice uživa svu njegovu podršku, te da bi pomenuti događaj u Crnoj Gori bio značajan i za region Zapadnog Balkana.

“Dodao je i da se nada daljem razvijanju aktivnosti Regionalnog centra za razvoj sajber kapaciteta Zapadnog Balkana u Podgorici, kao i poboljšanju ekonomskih i finansijskih odnosa uz podršku preduzeća iz Francuske i tamošnje razvojne agencije”, navodi se u saopštenju.


Predsjednik Francuske je napomenuo da mu je posebno drago zbog pozitivne dinamike u crnogorskoj politici koja je pokrenuta izborom novog predsjednika, a zatim i Vlade sa proevropskom agendom.

Podsjećamo da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio Francusku u novembru 2023. godine i tom prilikom Emanuelu Makronu prezentovao mogućnost da bude domaćin samita Evropske političke zajednice koja okuplja više od 40 država.

Samit bi se održao na proljeće 2026. godine, kada se obilježava i dvadeset godina od obnove crnogorske nezavisnosti.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta