Đukanović: Partije većine učiniće sve da Vlada opstane

Partije većine učiniće sve da Vlada opstane, bez obzira na nefunkcionalnost sistema i eventualnu štetu koju on može nanijeti državi i njenim interesima, ocijenila je za Gradsku RTV politikološkinja Nikoleta Đukanović. Smatra da će vlast prebroditi i trenutnu krizu kada je riječ o glasanju za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
gradski
Foto: gradski.me

Vlada nema jasne prioritete razvoja, plan djelovanja i principe preko kojih nikad ne bi prešla, smatra Đukanović. Bez obzira na to, dodaje, čini sve da se održi na vlasti.

„Ovu priliku da budu u Vladi su čekali toliko dugo godina, a čak su je 2020. nekako propustili i vjerujem da su spremni da, bez ikakvih principa, ostanu u Vladi. Bez obzira na eventualnu štetu koju to može nanijeti i Crnoj Gori i njenim interesima, a čak možda i biračkom tijelu te političke partije“, objašnjava Đuknović.

Komentarišući izjavu predsjednika parlamenta Andrije Mandića da će ostati u vlasti bez obzira na glasanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Đukanović vidi kao raskol unutar partija koje čine srpski blok.

„To vidim kao neku vrstu prestanka jedinstva srpskog bloka i vjerujem da će to stvoriti animozitet, posebno od Kneževića prema Mandiću, što znači da je moguće da očekujemo prestrukturiranje biračkog tijela tih partija, a najviše na račun PES-a“, ističe politikološkinja.

Napominje da inicijativa građana i civilnog sektora o kosponzorisanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici prolazi neopaženo i bez ikakvog odgovora Vlade. Đukanović zaključuje da premijer Milojko Spajić ima mogućnost da obezbijedi većinu čak i ukoliko neka od partija odluči da izađe iz vlasti.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments