pixabay

NAJNOVIJE

Foto: Pixabay

Ambasada Rusije u BiH saopštila je da Njemačka, a ne Rusija, zaoštrava unutrašnju političku krizu u BiH, prije svega “posredstvom figure” visokog predstavnika Kristijana Šmita, čiji legitimitet Moskva osporava jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Ruska ambasada je Njemačku optužila i da „davanjem podrške Kosovu destabilizuje Balkan“ i da „podržavajući Kijev destabilizuje Evopu“.

Rusija se, piše u saopštenju, „kao jedan od garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma (za BIH), zalaže za razvoj dijaloga u BIH, razradu dogovora na bazi konsenzusa i za jačanje svestranih veza s narodima prijateljskim prema BiH“.

Njemački ministar odbrane Boris Pistorius je u Sarajevu danas izjavio da Njemačka podržava sprečavanje Rusije da proširi uticaj na Zapadnom Balkanu i „dovede do nove krize u Evropi“.

Kazao je da NATO i EU imaju jasan stav o djelovanju Rusije, naglasivši da da u tom pogledu BiH ne može da ostane neopredijeljena.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta