NAJNOVIJE

Foto: gradski.me

Putevi d.o.o osluškivali su tokom ljeta potrebe korisnika usluga gradskog prevoza na teritoriji Podgorice i u cilju boljeg povezivanja prigradskih naselja sa užim dijelom grada uveli pet novih linija, kazala je za Gradsku RTV PR Linijskog prevoza Anđela Raičević.

“Na novim linijama autobusi su počeli da saobraćaju u ponedjeljak. Riječ je o linijama L-15 koja saobraća od Starog aerodroma do Tološa, L-16 od Dahne do Trga Golootočkih žrtava, L -30 od Autobuske stanice do Kuća Rakića, zatim L-23 od Trga Golootočkih žrtava ka Veljem brdu i L- 53 koja će saobraćati na relaciji Beri – Moskovska ulica”, kazala je Raičević.

Zbog početka školske godine od 1. septembra biće produžene pojedine maršrute što, kako je objasnila, podrazumijeva i postavljanje novih autobuskih stajališta. Nabavljeni su aparati za validiranje karata za nove autobuse koji će biti pušteni u saobraćaj, kazala je Raičević i istakla da su spremni za pružanje usluga besplatnog prevoza za đake osnovnih i srednjih škola.

“Svi učenici podgoričkih osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada imaju pravo na besplatan prevoz od početka školske godine, odnosno kako piše u odluci od 1. septembra do 30. juna. Mogu da se prijave svakog radnog dana u Skupštini Glavnog grada na Trgu nezavisnosti da podnesu prijave, popune obrazce i slikaju se”, kazala je Raičević.

Prilikom predaje dokumentacije, dodaje, potrebno je da kod sebe imaju i neku legitimacionu ispravu, za punoljetne to je lična karta, odnosno njena fotokopija, a za maloljetne pasoš, zdravstvena knjižica, izvod iz matične knjige rođenih.

“Takođe, treba da dostave u originalu potvrdu o pohađanju verifikovane osnovne ili srednje škole na teritoriji Podgorice, kao i uvjerenje o prebivalištu ili potvrdu o stalnom boravku u Podgorici. Prijave se mogu predati do 25. septembra”, rekla je Raičević.

Cijene karata za autobuski prevoz ostale su nepromijenjene. Za vožnju po gradu i okolini treba izdvojiti 90 centi, a ta karta važi 90 minuta.


PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta