Search
Close this search box.

Vujović: Mandić pokušava da se predstavi kao crnogorski Vučić

gradski.me


Foto: Gradski.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić pokušava da se kroz blage tonove i poruke predstavi kao neko ko može biti crnogorski Aleksandar Vučić, ocijenio je politički analitičar i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring Zlatko Vujović.

Vujović je za TV E rekao da poruke Mandića ne vidi kao pomirljive, već su one, kako je rekao, prepakivanje jednog proizvoda sa kojim je javnost upoznata.

  • To je pokušaj imitiranja i ponašanja scenarija kako je Vučić opravo svoju biografiju i od radikalnog nacionaliste postao partner zapada. Mandić pokušava da se predstavi kao neko ko može biti jedan crnogorski Vučić i da, bez odustajanja od onoga što je njegov nacionalistički identitet, postane stožer vlasti u Crnoj Gori u narednom periodu – istakao je Vujović.

Vjerovao bi, kako kaže, u poruke Mandića kada bi konkretnim potezima pokazao da je odustao od onoga za šta se zalagao sve ove godine.

  • Puno je sličnosti sa onim što je radio Vučić. Sa jedne strane šalje poruke koje nisu agresivne, a sa druge na terenu radi sve suprotno. Kada bi Mandić odustao od nacionalističke politike, to bi bila dobra vijest za Crnu Goru. Ali Andrija Mandić želi da bude ono što je Vučić u Srbiji – ocijenio je Vujović.

Komentarišući izjavu premijera Milojka Spajića da su Mandićeve poruke pomirljivije nego Dalaj Lamine, Vujović kaže da bi razumio ako bi to bilo izrečeno u sarkastičlnom tonu.

  • Uporediti teškog nacionalistu i radikalnog podržavaoca Putina sa Dalaj Lamom – ili ne znate ko je Dalaj Lama, ili Andrija Mandić. Mislim da Spajić zna i jednog i drugog i očekujem da je tu izjavu dao u sarkastičnom tonu. Ne mogu drugačije da povežem da je neko minimalno politički pismen i minimalno obrazovan, da zna ko su ta dva čovjeka, da bi dao jednu takvu izjavu – kazao je Vujović.
  • Izvor: TV E

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci