Foto: Screenshot/ Youtube

Sjedinjene Američke Države smatraju da bi nastao ozbiljan problem ukoliko bi koalicija Za budućnost Crne Gore preuzela bezbjednosni sektor, kazao je za Gradsku TV profesor Univerziteta “Džon Hopkins” u Vašingtonu Danijel Server.

Dodao je da NATO članice polako, ali sigurno shvataju da je veliki problem imati rusofile u Alijansi, s obzirom na slično opredjeljenje Mađarske.

Server navodi da treba sačekati formiranje Vlade, kako bi se mogli izvlačiti konkretniji zaključci.

“Posljednje što sam čuo od Vlade SAD-a je da DF nije prihvatljiv partner. Mislim da bi za SAD bio ozbiljan problem ukoliko bi bivši Demokratski front preuzeo bezbjednosni sektor. Mislim da polako, ali sigurno NATO članice shvataju da je veliki problem imati rusofile u Alijansi. Naročito ako se uzme u obzir to da je jedna takva zemlja – Mađarska – dio Alijanse”, ističe Server.

Dodaje da su sve opcije moguće, kada je riječ o formiranju Vlade. Izbori su završeni i treba da sačekamo ishod pregovora, poručuje Server.

“Crna Gora je demokratska i suverena država, imate izbore i potrebno je da formirate Vladu koja je u skladu s tim. SAD imaju problem s tim da čelnici DF-a zauzmu sektor bezbjednosti. Nije na nama da podržimo, ili ne podržimo Vladu, to je na građanima Crne Gore”, kaže Server.

Posljednjih nekoliko godina mogli smo vidjeti učinke vlasti u Crnoj Gori, kaže Server. Iako ne sključuje mogućnost formiranja stabilne vlade, zaključuje da bi politika nove izbršne vlasti prema NATO perspektivi mogla biti upitna.

Pogledajte prilog iz Dnevnika Gradske RTV u nastavku:

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta