Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Premijer Dritan Abazović je veliki manipulator i ne može mu se vjerovati, ocjenjuje za Gradsku RTV predsjednik Crnogorske etničke zajednice u Australiji Mihailo Mandić.

Ističe da je Crna Gora zemlja čuda u kojoj je u posljednje dvije godine moguće sve što se u civilizovanim demokratskim državama u svijetu ne smije ni pomisliti, te da je Crkva Srbije paramilitarna organizacija i kancerogeno tkivo, koje stvara probleme ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom regionu.

“I sami vidimo da kada se taj duh pusti iz boce, onda je vrlo teško da se vrati. Crkva nam formira vladu, crkva nam dovodi premijera, crkva nam uvodi norme. Crkvi je malo što ima sve, nego sada hoće da nam uzme i državu”, objašnjava Mandić.

Moralni sunovrat i cunami, kako kaže, vratili su Crnu Goru dobrano unazad. Vlada Dritana Abazovića, navodi, imala je vremena da krene naprijed ali premijer Abazović je veliki manipulator.

“Neke krupne odluke, za koje su Crnogorci ginuli hiljadama godina, ne mogu se preko noći, kod Porfirija u Beogradskoj patrijaršiji, anulirati..Ovako, ovo su vaše crkve, ovo je vaše imanje i završen posao. E to ne može”, kategoričan je Mandić.

Crkva Srbije, kaže, ne pravi problem samo Crnoj Gori, već i zemljama regiona.

“Pogledajte s kim taj predsjednik, odnosno ta država i crkva, ima dobrosusjedske odnose? Koje su to zemlje? Nema. I hoće sad da uzmu i Crnu Goru. A to neće!”, poručuje Mandić.

Ističe da je predsjednik države Milo Đukanović, zbog svog doprinosa, zaslužio Nobelovu nagradu.

“Bio je na čelu države kada je Crna Gora stekla nezavisnost, kada smo ušli u NATO, iskoračili u Evropsku zajednicu sa eurom. Vidite koliko treba Hrvatskoj i koliko slave što će da uvedu euro? Mi to imamo od prvog dana. I pored svih ovih paramilitarnih crkvenih organizacija, koje se motaju po Crnoj Gori, nijesmo ušli u rat sa susjedima”, objašnjava Mandić.

Osvrnuo se i na rad medija u Crnoj Gori, koji, kako navodi, ne rade svoj posao.

“Imali smo onaj slučaj na Cetinju kada su paramilitarne organizacije okupirale naš manastir. Tu je bila policija druge države, sa oznakama, sa dugim cijevima uperenim na Cetinjane. I to se kaže jednom, drugi put i onda je mir i tišina. To mediji moraju stalno da eksponiraju”, smatra Mandić.

Isto se, kaže dogodilo u Nikšiću, gdje se i sam nalazio 13. jula, kada je policija propustila ekstremističku grupu građana sa srpskim obilježjima na građane koji su mirno proslavljali Dan državnosti.

Zaključuje da mediji moraju da potenciraju ova pitanja kako bi se izvršio pritisak i došlo do odgovora.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta