Javni poziv za dodjelu gradskih autobuskih linija do 11. oktobra

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

(Foto: gradskisaobracajpg.me)

Novi Javni poziv za dobijanje linija za prevoz putnika u Podgorici otvoren je do 11. oktobra, saopštila je Lazarela Kalezić, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj, gostujući u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj televiziji.

“Na javnom pozivu koji je objavljen u aprilu, nijedan od prijavljenih nije ispunio uslove, tako da je isti obnovljen i za
očekivati je da ćemo dobiti djelatnika koji će ispuniti propisane kriterijume”, ocijenila je Kalezić.

Ukoliko poziv bude uspješan, kaže, na ulicama ćemo imati kvalitetnije i tehnički opremljenije autobuse, veći broj polazaka i bolju pokrivenost Glavnog grada.

Kada je riječ o nabavci novih autobusa, Kalezić je podsjetila da je budžetom Glavnog grada predviđeno kreditno zaduženje od 5 miliona eura.

“Grad je sproveo zakonom definisane procedure koje se odnose na odabir najpovoljnije ponude banke. Skupština Glavnog grada usvojila je Odluku o kreditnom zaduženju u junu, a početkom jula smo proslijedili zahtjev
Ministarstvu finansija i socijalnog staranja na davanje saglasnosti. I pored svih nastojanja i poziva, od Ministarstva još nemamo konkretan odgovor”, naglasila je Kalezić.

Poručuje da su relevantne institucije dale mišljenje da je riječ o strateškom projektu, te da je Glavni grad finansijski stabilna institucija koja sve obaveze uredno izmiruje.

Za uređenje autobuskih stajališta Budžetom Glavnog grada, za ovu godinu, opredijeljeno je 100 hiljada eura.

“Sprovedene su procedure, tako da smo već počeli obnovu opreme na autobuskim stajalištima. Tender za
nabavku opreme je u toku, očekujemo da će uskoro biti okončan i da će odabrana kompanija početi sa realizacijom posla. U toku je procedura odabira kompanije koja će sprovesti digitalizaciju autobuskih stajališta. Riječ je o pilot projektu i odnosi se na pet autobuskih stajališta”, rekla je Kalezić.

Ocjenjuje da su građani zainteresovani za korišćenje linijskog prevoza, a posebno zadovoljni elektronskom kartom.

“Ono što ih muči je što nijesu zadovoljni redovima vožnje i uslovima u autobusima, što će ovim projektom biti unaprijeđeno”, zaključila je Kalezić.

Podsjećamo građane Podgorice da sve probleme, upite i nedoumice mogu slati na mejl adresu licepodgorice@gradski.me dok će redakcija gradske hronike brzo i efikasno pronaći odgovore.

Emisija “Lice Podgorice” emituje se svakog radnog dana od 17 do 18 sati.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta