Search
Close this search box.

Grubi radovi na izgradnji Pravoslavne gimnazije u Podgorici biće završeni do maja

Foto: Gradski.me

Grubi radovi na izgradnji Pravoslavne Gimnazije Sveti Sava u Podgorici biće završeni do maja ove godine, dok će izgradnja hrama Svetog Save biti gotova do septembra, kazao je za Gradsku paroh podgorički Dalibor Milaković. Škola Sveti Sava, kako je naglašeno, biće najbolje opremljena u Crnoj Gori.

„Pravoslavna gimnazija Sveti Sava biće izgrađena na tri sprata“, kaže paroh podgorički Dalibor Milaković. Ističe da će đaci boraviti i učiti u najsavremenijim uslovima, a gimnazija će imati osam odjeljenja.

„Ukupno dva odjeljenja po generaciji, kapacitet škole je 200 đaka, cilj je da i ova gimnazija izvodi nastavu opšteg smjera. Pored namjenskih kabineta, škola će imati i amfiteatar, gdje bi se đaci okupljali sa profesorima, imaće svoje namjenske kabinete, imaće i jednu savremenu čitaonicu“, kazao je Milaković.

Pravoslavna gimnazija, kako kaže, imaće oko 6.000 kvadratnih metara, dok je u dvorištu škole predviđena i izgradnja hrama Svetog Save.

„Prva faza grubih radova biće ubrzo završena. Počinju i druge faze da se obavljaju na školi. Što se tiče samog hrama Sv. Save, pored gornjeg dijela hrama, crkva će imati i kriptu, blizu 1000 m2 površine. Kripta je gotova, sad polako kreću zidovi, pripremaju se za gornji dio hrama, planovi teku u predviđenom roku i sve je kako treba“, istakao je Milaković.

Škola će sa radom zvanično početi 2025. godine, a to će biti ujedno i treća generacija đaka poručio je Milaković. Podsjećamo da je radove na školi u srijedu obišao i Mitropolit Crnogorsko- primorski Joanikije koji je zablogodario i izrazio veliku zahvalnost svima koji daju nesebični doprinos u izgradnji najmodernjieg školskog kompleksa u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci