Search
Close this search box.

Opštinska izborna konferencija

Živković u Kolašinu: Danas i sjutra donosimo mudre političke odluke, kako bismo sačuvali tekovine koje su gradile prethodne generacije

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Kolašin birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.
Foto: DPS

Apostrofirajući važnost svih izbora, pa i onih unutar partije, Živković je podsjetio prisutne na to gdje može da dovede pogrešan izbor.

„Danas na ključnim mjestima odlučivanja u državi Crnoj Gori imate ljude koji sa pozicija vlasti urušavaju temelje ove države. Vlast mogu da vrše svi oni koji od građana dobiju priliku za to. I oni su je dobili. Mi nemamo ništa protiv toga ako su ti ljudi spremni da stave svoj lični integritet i profesionalni autoritet u funkciju izgradnje naše države kao boljeg, pravednijeg i ljepšeg mjesta za život. Naprotiv, oni sa pozicija vlasti pozivaju na urušavanje Crne Gore“, istakao je Živković, naglašavajući da u prilog toj tvrdnji idu sve glasnije izjave partija vlasti da treba mijenjati Zakon o državljanstvu, državne simbole, nazive ulica, itd.

„Zatire se antifašističko nasljeđe Crne Gore. Svakog dana na svakom mjestu oni sprovode svoju ideju i ideologiju i to ne kriju. Baš kao što je i jedan od njihovih lidera, Andrija Mandić, rekao – naš cilj ostaje isti, samo su putevi drugačiji“.

Živković je priznao da DPS, kao državotvorna partija, možda i nije dovoljno efikasno reagovala na opasnosti koja stoje pred Crnom Gorom.

„Jesmo zaustavili neke opasnosti – pokušaj uvođenja dvojnog državljanstva, oduzimanja prebivališta određenom broju ljudi, kao i neke druge situacije, posebno u periodu prošlog saziva Vlade, ali ubuduće to neće biti dovoljno. Crna Gora je nikad ugroženija od onoga što se dešava iz regionalnih centara i određenih međunarodnih centara moći koji na svaki način pokušavaju da uruše dostojanstvo naše države i ne mogu nikako oprostiti to što je ona danas na euroatlantskom putu. To se ne može oprostiti ni bivšem lideru naše partije, ni novom partijskom rukovodstvu, ni DPS-u u koji stoji kao jedina brana ovim politikama koje pokušavaju da uruše Crnu Goru“.

On je podsjetio da je prije 30. avgusta 2020. godine DPS ukazivala na to da će Građanski pokret URA biti trojanski konj koji će dio suverenističkih glasova prenijeti na tas velikosrpskog nacionalizma. Tada je, kako je naveo Živković, dio građana vjerovatno mislio da je suvišna priča o navodnoj ugroženosti naše države, ukoliko se vlast promijeni.

„Evo šta ste u prilici da gledate četiri godine kasnije. Danas Crna Gora nije više ni nezavisna, ni samostalna u procesu donošenja svojih odluka. A da je to tako imali ste prilike da vidite u jednoj od emisija kada je predsjednik nama susjedne države kazao, pošto su posvađane neke političke liste u Budvi, mi ćemo to riješiti. Dakle, oni se više i ne kriju. Direktno rade i utiču na političke prilike u našoj državi“, istakao je Živković naglasivši da jedini adekvatan odgovor na ovakva postupanja mogu da pruže državotvorne partije, među kojima je najveća upravo DPS.

„Zbog toga je važno donošenje svake političke odluke i danas i sjutra i svakog dana, da bismo sačuvali tekovine koje su gradile prethodne generacije“, zaključio je Živković.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments