Foto:

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković sastao se danas sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom, i tom prilikom izrazio zahvalnost Švajcarskoj koja podržava evropske integracije Crne Gore, podsjetivši da je Demokratska partija socijalista dok je bila na vlasti, a i sada u opoziciji, opredijeljena ka kreiranju stabilnog, predvidljivog i konkurentnog investicionog ambijenta, u okviru kojeg su švajcarske kompanije realizovale značajne projekte za Crnu Goru.

“Demokratska partija socijalista oduvijek je bila na liniji i u saglasju sa politikama koje promovišu progresivan, multietnički i evropski put Crne Gore, te je sa Švajcarskom na liniji tih politika uvijek imala partnera”, istakao je Živković.

On je dodao da je u aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i globalnim okolnostima prisutna zabrinutost za dalji strateški kurs i evropski put Crne Gore, posebno ako se uzme u obzir veliki uticaj antievropskih politika koje su fokusirane na promjenu karaktera crnogorskog društva.

Upoznajući sa procesom neposrednih unutarpartijskih izbora, Danijel Živković je ponovio posvećenost Demokratske partije socijalista evropskom putu Crne Gore i odlučnost da u tom pravcu neće dozvoliti urušavanje najznačajnijeg državnog interesa, ulaska u EU i izgradnju modernog građanskog društva.

Ambasador Šmid je potvrdio čvrstu podršku Švajcarske kada je u pitanju evropska perspektiva Crne Gore i dodao da usvajanjem evropskih standarda i reformi jačaju institucije u procesu integrisanja u EU.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta