Izvor: Gradski.me

NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

V.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da Dan oslobođenja Pljevalja podsjeća na obavezu sprječavanja relativizacije istorije i poništavanja stradanja za slobodu.

– Danas je Dan opštine Pljevlja, dan kada su Pljevlja oslobođena od fašizma, dan kada se sa pijetetom sjećamo stradalih u borbi za slobodu. Naša obaveza je da nikada ne dozvolimo nipodaštavanje i relativizaciju istorijskih činjenica. Čuvanjem sjećanja na svijetle datume kakav je 20. novembar čuvamo i savremenu Crnu Goru – naglasio je Živković.

On je podsjetio da se lokalna vlast u aktuelnom mandatu namjerila da mijenja Dan opštine, čime su, napominje, poslali poruku da ih žrtve Narodnooslobodilačkog rata ne interesuju i da je njihovo pregnuće bilo uzaludno.

– Pokušajem da mijenjaju karakter društva suštinski rade na zatiranju vrijednosti antifašizma. To su shvatili kao svoje pravo, a nama nametnuli obavezu da ih spriječimo u pokušaju relativizacije istorije i poništavanju najdragocjenijeg nasljeđa borbe i stradanja za slobodu – zaključio je Živković.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta