Foto: Twitter

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da je začuđen reakcijom Uprave policije koja ni u jednoj rečenici nije konstatovala da se njihov službenik juče prilikom incidenta u Bogetićima, gdje je Vladino službeno vozilo u kojem se nalazila ćerka premijera Zdravka Krivokapića uletjelo u masu,  ponašao neprofesionalno i da je incident posljedica takvog ponašanja.

“Sa čuđenjem smo se upoznali sa reagovanjem Uprave policije povodom jučerašnjeg incidenta u mjestu Bogetići, na putu Podgorica-Nikšić, prilikom kojeg su povrijeđena dva građanina koji su učestvovali u blokadi magistrale. Menadžment Uprave policije u saopštenju „zaboravlja“ da navede da je njihov službenik više puta postupio neprofesionalno i suprotno pravilima službe, čime je ugrozio i bezbjednost „štićene“ ličnosti, ali i bezbjednost okupljenih građana”, navodi Zirojević.

Službenik Uprave policije postupio j, ističe on, neprofesionalno kada je u pitanju bezbjednost štićene ličnosti koju je vozio.

“Naime, kada štićena ličnost kreće na put, službenici koji je obezbjeđuju dužni su, prije polaska, provjeriti cjelokupnu trasu puta kojim je planirano da štićena ličnost prođe. Nakon toga, u toku samog putovanja, prilikom ulaska na svaku teritoriju opštine kroz koju štićena ličnost u toku puta prolazi, službenici koji je obezbjeđuju dužni su da pozovu dežurnu službu centra ili odjeljenja bezbjednosti te opštine i provjere da li na putu postoji nešto što bi moglo ugroziti njenu bezbjednost. Ukoliko tako nešto postoji, službenik je dužan ili da odabere alternativnu trasu kuda će proći, ili da se okrene i vrati nazad, kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbjednosti štićene ličnosti, ali ni onih građana koji su, u ovom slučaju, blokirali magistral”, navodi Zirojević.

Pošto nije realno za pretpostaviti da službenik nije znao da je put pod blokadom, jer je o tome posredstvom medija bila upoznata cjelokupna crnogorska i regionalna javnost, jedino logično objašnjenje jeste da je službenik namjerno ugrozio bezbjednost štićene ličnosti.

“Pritom treba imati na umu da je, da bi došao direktno u masu koja je blokirala saobraćaj, morao obići poveliku kolonu vozila koja se iz pravca Podgorice ka Nikšiću nalazila na pomenutoj lokaciji.
Da li je razlog neznanje, ili demonstracija sile nad okupljenim protestantima, ne znamo. Na kraju, službenik koji je upravljao vozilom u kojem se nalazila ćerka premijera Krivokapića ni na koji način nije smio ugroziti okupljene protestante, što je on učinio imajući u vidu da su dva čovjeka zadobila lakše tjelesne potrebe nakon njegovog manevra sa vozilom. On je, kao službenik Uprave policije, dužan da štiti bezbjednost i štićenog lica koje prevozi, ali i svakog građanina Crne Gore”, kaže Zirojević.

Zbog svega ovoga, začuđen je reakcijom Uprave policije koja ni u jednoj rečenici nije konstatovala da se njihov službenik ponašao neprofesionalno i da je incident posljedica takvog ponašanja.

“Očigledno je da je „zovite Sergeja“ urodilo plodom”, ističe on.

Izvor: CDM

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta