Foto: RTCG

Treća je godina da se zidine Starog grada obrušavaju u more. Mogu se vidjeti veći djelovi zidina starih i preko dvije hiljade godina koji su se odvojili i obrušili na obalu mora ispod Starog grada.

Iz Udruženja Prijatelja Starog grada su kazali da je glavni problem napravio nelegalan objekat koji je nedovršen, kopano je duboko i ta zemlja je nasipana na zidinama, zbog toga je došlo do obrušavanja. Opština treba da otkupi taj objekat i da se u tom objektu napravi pomorski muzej.

Predsjednik Udruženja Prijatelja Starog grada Ismet Karamanaga poziva ljude iz republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, da dođu da vide zidine, jer je došlo vrijeme da se nešto preduzme, da te zidine ne bi skroz pale u more.

Nakon prvog obrušavanja zidina, ambasada Kosova je donirala deset hiljada eura za saniranje zidina.

Karamanaga kaže da nijesu zadovoljni odnosom Države prema Starom gradu.

“Opština Ulcinj, na čijoj se teritoriji nalazi Stari grad, mora da inicira kod te gospode u upravi za zaštitu spomenika kulture sa Cetinja da preduzmu nešto jer i u muzeju ne rade tri glavne zgrade koje se već tri godine renoviraju”, kazao je Karamanaga.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta