Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ubistvo palestinske novinarke Širin Abu Akleh i dramatični prizori kada se izraelska policija sukobila čak i sa osobama iz pogrebne povorke koje su nosile njen kovčeg kroz Stari grad u Jerusalimu, duboko su potresli crnogorske građanke i građane. Njena smrt, u trenutku dok je pokušavala da pošalje sliku sa lica mjesta medijskog izvještavanja ujedno predstavlja i femicid i udar na slobodu medija, saopšteno je iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

– Snažno podržavamo palestinske vlasti, kao sve druge države koje će u proces uključiti svoje institucionalne mehanizme, da istraju na međunarodnoj istrazi ovog svirepog događaja, kako nijedna propagandna mašina ne bi povela istragu u neželjenom pravcu. Snažno smo protiv bilo kakvog zataškavanja ili relativizacije i očekujemo da istraga otrkije putanju metka koji je pogodio Širin Abu Akleh u lice, iako je na njenom plavom prsluku velikim slovima pisalo PRESS – ističu iz Ženskog kluba.

Odbor za rodnu ravnopravnost i Ženski klub Skupštine Crne Gore, kako je navedeno, duboko žale zbog smrti novinarke Širin Abu Akleh, kao i zbog svih ubijenih novinarki i novinara koji su svoje živote dali za slobodu medija i za neotuđivo pravo da se kaže i da se čuje istina.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta