Foto: Antena M

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije osuđuje događaj koji je sa pravom zabrinuo javnost, a odnosi se na sumnju obljube osmogodišnje djevojčice od strane komunalnog policajca, poručuju kopredsjednice Ženskog kluba Branka Bošnjak i Vesna Pavićević

“Ovim putem obavještavamo javnost da će Ženski klub Skupštine Crne Gore pripremiti izmjene i dopune zakona koji tretiraju ovo djelo, prije svega, Krivičnog zakonika sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose na krivično djelo obljube djeteta, jer smatramo da je kazna propisana Krivičnim zakonikom za ovo djelo nedopustivo blaga u odnosu na težinu krivičnog djela u kojem je oštećeno dijete.”, saopšteno je.

Ovo će uz predlaganje Zakona o alimentacionom fondu biti jedan od prioritetnih zakona koji će sve poslanice Skupštine Crne Gore predložiti na usvajanje po hitnom postuku.

“Ovakvi događaji, posebno kada su počinioci oni koji bi trebali da po funkciji vode računa o sprovođenju zakona, nas upozoravaju na hitno djelovanje, jer moramo sve učiniti da maksimalno zaštitimo djecu tako što će ovakva krivična djela zakonski biti najoštrije sankcionisana”, navode u saopštenju. 

Izvor: Antena M

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta