Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsjednik DUA Mehmed Zenka potvrdio je za Antenu M da će vlast u Ulcinju formirati Forca Gencija Nimanbegua i višepartijska koalicija “Za novi početak”, koju predvodi GP URA.

Zenka otkriva da su pregovori sa Forcom trajali više od dva mjeseca, da su bili aktuelni i u predizbornom periodu, te da su im ponudili opciju “pola-pola” u strukturi formiranja lokalne, ali i državne vlasti. Na kraju, do dogovora nije došlo jer su ti uslovi za stranku Gencija Nimanbegua bili neprihvatljivi.

“Prihvatljivije im je bilo da nakon dva mjeseca pregovora ipak odluče da formiraju koaliciju sa listom ‘Za novi početak’ i pređu na drugu stranu”, kaže lider DUA.

Zenka poručuje da će DUA biti odgovorna opozicija koja će sve raditi u interesu grada Ulcinja i njegovih građanki i građana.

“Bićemo konstruktivna opozicija koja će raditi sve u interesu grada i građana, kao što i priliči Demokratskoj uniji Albanaca”, kaže Zenka.

Formiranje vlasti u Ulcinju između koalicije “Za novi početak” i Force iznenađenje je za mnoge, jer je postojalo uvjerenje da će Forca ipak dogovoriti vlast sa DUA-om i koalicijom DPS-BS. Tim prije što su, prema saznanjima Antene M, DUA i koalicija DPS-BS bile spremne da prihvate ključni zahtjev FORCA-a i toj partiji prepuste mjesto predsjednika Opštine. 

Na kraju, prvi čovjek Ulcinja biće, ipak, predsjednik lokalnog odbora GP URA Omer Barjaktari. 

Podsjetimo, izbore u Ulcinju obilježile su i brojne pritužbe na zloupotrebu državnih resursa u korist liste koju je predvodio GP URA, kao i ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu, poslije kojega je raspored odborničkih mandata ostao nepromijenjen, pa se nije ispunila želja Dritana Abazovića da vlast formira sa Demokratama.

Izvor: Antena M

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta