Završena je prva faza ugradnje taktilnih staza na predviđenim lokacijama u Podgorici, čime je Glavni grad značajno doprino olakšanom kretanju osoba sa djelimično i potpuno oštećenim vidom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Dužina trase taktilnih staza je 1.300 metara, a vrijednost ovog projekta je oko 55.500 eura.

“Elementi za formiranje taktilnih površina potpuno su usklađeni sa evropskim standardima. Glavni grad nastavlja da vodi odgovornu socijalnu politiku i da sa posebnim senzibilitetom pristupa rješavanju potreba svih naših sugrađana. U skladu sa planovima koji se odnose na ugradnju elemenata pristupačnosti na gradskim trotoarima i raskrsnicama”, navodi se u saopštenju.

Glavni grad je Budžetom za tekuću godinu opredijelio dodatnih 60.000 eura koje će se iskoristiti za nastavak realizacije ovog projekta, odnosno ugradnju taktilnih staza na novim lokacijama u Podgorici, za koji će uskoro biti raspisan javni poziv.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta