Građani su i danas blokirali saobraćaj na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u znak protesta zbog izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Protest je trajao do 16 sati i 30 minuta kada su se razišli.

Podsjetimo, uputili su zahtjeve Vladi i najavili da će radikalizovati protest ako oni ne budu ispunjeni. 

Građani koji protestuju poručuju da iza skupova, blokada i protesta i svih buntova na nivou Crne Gore ne stoji ni Patriotsko komitski savez niti bilo koja druga partija ili političar. 

“Stoje svi slobodni građani Crne Gore kojima basta da kažu Ne!

Mi se borimo protiv trenutnog stanja u državi, zbog progona neistomišljenika i revanšizma, zbog državljanstva, zbog gaženja službenim automobilima i nepoštovanja protokola, manipulacije i laži koje nam se plasiraju. Takođe protestujemo zbog napada Srba na Crnogorce koji su bili vrlo tolerantni dok se srpski narod borio za svoju pravoslavnu crkvu. Dok premijer ne povuče odluku vezano za državljanstvo i dok ne odustane od izmjena i dopuna tih zakona, nećemo ulaziti u kuće.

Slobodni građani i građanke Crne Gore Crnogorsko proljeće 2021. godine je demokratija”, poručuju oni. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta