Foto: Pobjeda

Grupa građana i danas je u podne blokirala saobraćaj na magistralnom putu Podgorica- Nikšić, u mjestu Bogetići, zbog namjere Vlade da izmijeni kriterijum za sticanje crnogorskog državljanstva. Policija je bila na licu mjesta, a blokada je trajala do 16 časova.

Na Bogetićima se nalazilo oko 150 osoba.

Propustali su se samo hitni slučajevi, pa je prolaz bio moguć samo vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama.

Podsjećamo da je Onicijativni odbor slobodnih građana u petak uputio zahtjeve premijeru Zdravku Krivokapiću dajući mu rok od tri dana da odgovori na njih, a u suprotnom najavljuju radikalizaciju protesta.

Oni će do kraja dana odlučiti šta dalje, budući da nijesu dobili odgovor od premijera.

Poručili su da neće odustati i da će se svim demokratskim sredstvima boriti za državu.

Ključni zahtjev je da Vlada odbaci sporne izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, ili da ih donese uz učešče poslanika suverenističkog bloka i, posebno, predstavnika svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Izvor: Cdm

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta