U više gradova Crne Gore danas će se okupiti građani koji žele da iskažu protest zbog neadekvatne zaštite djece od djela protiv pravnih sloboda.

U Podgorici građani su se okupili u 16:30 časova na Trgu nezavisnosti sa zahtijevom – da se donesu konkretne promjene u ovoj oblasti. Povod za ovo okupljanje su posljednji slučajevi seksulanih napada na djecu. Pozvali su se građani da ponesu plišanu igračku na mirno okupljanje.

Sve plišane igračke koje budu donijeli građani, ostaće na Trg  oko sat vremena kao Poruka i Apel. Poslije će biti sve donirane Crvenom krstu!

U poruci koja se širi putem društvenih mreža i kanala komunikacije se navodi da će porukama tražiti da se djeca zaštite od pedofila i silovatelja, da se pooštre kazne, da se napravi registar počinilaca ovih djela.

Onima koji se pridruže okupljanju, poručuju da dođu sa maskom i poštuju distancu.

Pored Podgorice okupljanja se održava na Cetinju, u Baru, Kotoru…

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta