Foto: Čistoća

I pored brojnih apela, skoro svakog dana neodgovorni pojedinci nastavljaju da uništavaju komunalnu infrastrukturu, pa je paljenje kontejnera primijećeno u više djelova grada, saopšteno je iz podgoričke Čistoće.

“Samo tokom jučerašnjeg dana zapaljene su vreće u polupodzemnim kontejnerima u ulicama Meše Selimovića i Cvijetnoj, kao i tri metalna kontejnera u Dajbabama, a samo šteta zamjene zapaljenih vreća iznosi cca 2.000 eura. Svi slučajevi su prijavljeni nadležnim službama i nadamo se da će se počinioci otkriti i sankcionisati, kako bi se zaustavilo dalje vandalsko ponašanje pojedinaca”, kazali su iz Čistoće.

Dodaju da se na prostoru grada trenutno nalazi 361 polupodzemni kontejner čije pražnjenje vrši Čistoća, uz napomenu da su 323 kontejnera u vlasništvu Društva i nalaze se na javnim površinama, dok je 38 kontejnera u vlasništvu pravnih lica.

Foto: Čistoća Podgorica

“Zbog potpunog uništenja, u periodu od 2016. godine do danas, sa terena je uklonjeno 37 polupodzemnih kontejnera, što predstavlja štetu u iznosu od cca 80.000 eura. U periodu od 2019. godine uništeno je 109 vreća u polupodzemnim kontejnerima, čiji je iznos cca 64.000 eura. Nije mali broj ni uništenih poklopaca, pedala, što na određenom broju lokacija doprinosi nefunkcionalnosti i otežanom pražnjenju jednog broja posuda. Imajući u vidu broj juče zapaljenih kontejnera, navodi na sumnju da je u pitanju nečija namjera a ne nepažnja, s obzirom na učestalost pojave. Moramo istaći da ovim nesavjesnim i neodgovornim radnjama pojedinci ne čine štetu samo našem privrednom društvu, već kompletnoj zajednici”, zaključuju iz Čistoće.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta