Izvor: Vikipedija

NAJNOVIJE

Foto: Wikipedia

Pokret Zajedno gradimo Kolašin saopštio je da je Upravni odbor lokalnog javnog preduzeća Komunalno DOO nezakonito je povećao zaradu izvršnom direktoru tog preduzeća Dušanu Simoviću.

“Koeficijent izvršnom direktoru Komunalnog DOO iznosi nevjerovatnih 19,3 odnosno 1.404 eura što je u rangu primanja sudija, ljekara i državnih sekretara u ministarstvima na državnom nivou. Koliki je disparitet u primanjima na lokalnom nivou najbolje govori činjenica da je koeficijent predsjedniku opštine, koji shodno zakonu pokriva najodgovorniju funkciju u lokalnoj upravi, 15,56, odnosno da predsjednik prima zaradu za 20% manju od direktora komunalnog preduzeća”, navodi se u saopštenju Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

Dodaju da je nasuprot njemu, zarada izvršnog direktora Vodovoda i kanalizacije Miloša Pekovića iznosi 1.050 eura a direktora Centra za kulturu Branislava Jeknića 1.156,00 eura uvećanog za minuli radni staž.

“Čime se rukovodio Upravni odbor prilikom donošenja ovakve Odluke o zaradi izvršnog direktora ostaje nepoznanica s obzirom da niti Granski kolektivni ugovor niti dosadašnji rad izvršnog direktora ne preporučuju za ovoliko uvećanje. Svjedoci smo da čistoća grada ne odgovara standardima zimskog turističkog centra i da smeće, prljave ulice, zapušteni kontejneri i psi lutalice su svakodnevan prizor na ulicama Kolašina”, ističu u saopštenju.

Stoga je odbornički klub Pokreta zajedno gradimo Kolašin podnio zahtjev Inspekciji rada – Glavnom inspektoru rada – Srđanu Simoviću, poznatom po efikasnosti u radu kada je Kolašin u pitanju, da shodno zakonu izvrši kontrolu zarade izvršnog direktora Komunalnog preduzeća.

Izvor: CDM

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta