Gradski portal

Zahtjevi Pokreta za Podgoricu: Funkcije i finansije od PES-a za partijski rad

Foto: Screenshot

Na zahtjev novoformiranog odborničkog kluba „Pokreta za Podgoricu“, koga čine odbornici bliski predsjedniku države Jakovu Milatoviću, zatražena je pauza i nastavak rada Skupštine Glavnog grada nakon praznika, pa je nova sjednica zakazana za 27. maj.

Iako je, međutim, djelovalo da se vlast u Podgorici konsolidovala, u javnom reagovanju je Pokret za Podgoricu optužio bivše kolege iz Pokreta Evropa sad (PES) za otkazivanje dogovorenog sastanka.

Iz odborničkog kluba PES-a odgovoreno je da su uredno obavijestili kolege o odlaganju i da umjesto pregovora o funkcijama fokus treba da bude na razvoj Glavnog grada.

U međuvremenu, kako saznaje RTCG, odbornici Pokreta za Podgoricu zahtijevaju i finansije od PES-a za partijski rad, što će vjerovatno biti uslov za konstruktivnost odbornika bliskih predsjedniku države u budućem radu.

Kako je RTCG-u rečeno iz PES-a, oni ne žele da javnost opterećuju sa pregovorima o funkcijama, niti da razmatraju, po njihovom sudu, dosad neviđene zahtjeve u političkoj praksi i finansiraju partijski rad bivših kolega, koji su napustili partiju.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije