Zagreb: Uhapšen član škaljarskog klana

Pretragama je do sada zaplijenjeno oko 1,5 tona cvijeta industrijske konoplje, a istražitelji će pretražiti i preostale površine na kojima su zasađene brojne sadnice, koje će zatim biti vještačene.
foto:MUP RH

Šaroliko društvo, među kojima je poduzetnik Domagoj Sedlić i Tripo Ivović, navodni pripadnik škaljarskog klana, jednog od mafijaških klanova Crne Gore, završilo je pod istragom koju je protiv njih pokrenuo USKOK.

Riječ je o skupini od 10 osoba koje su u srijedu uhapšene širom Hrvatske u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a, zbog sumnje da su se udružili u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su proizvodili i preprodavali drogu.

Tokom četvrtka su njih devetorica trebala biti dovedena pred suca istrage Županijskog suda u Osijeku jer je USKOK za njih tražio određivanje istražnog zatvora, dok je jedan od osumnjičenika od ranije u istražnom zatvoru.

Sumnja se da su se od početka 2021. do 22. maja 2024. s više, za sada nepoznatih osoba udružili u zločinačko udruženje radi kontinuiranog uzgoja, proizvodnje, skladištenja i dalje prodaje velikih količina marihuane i industrijske konoplje, kako u Hrvatskoj tako i širom EU.

Sumnja se da su industrijsku konoplju tretirali nanošenjem zabranjenih polusintetskih kanabinoida i tako ju dorađivali kao drogu.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments