Foto: Pixabay, ilustracija

Hladan front zahvatio je sjeverne i centralne krajeve Hrvatske uzrokujući obilnu kišu koja je prešla u susnježicu i snijeg.

Nestabilan vazduh još nije prodro nad srednji i južni Jadran, ali će danas i tamo doći do promjene vremena.

Proljeće je kalendarski počelo, ali su se minimalne temperature prethodne nedjelje kretale od -2 do -3 u unutrašnjosti do oko 4 stepena na Jadranu.

Najviše dnevne temperature su bile natprosječno visoke, a 21,2 je izmjereno u Karlovcu. Na Jadranu je najviša temperatura zabilježena u Rijeci i iznosila je 20,9 stepeni.

Kako navodi DHMZ, najviše snijega palo je na Sljemenu, vrhu planine Medvednica koja se nalazi kod Zagreba, čak 25 centimetara.

U većem delu Slovenije pao je snijeg. U nižim predelima palo je do pet centimetara snijega, a na planinama se sniježni pokrivač povećao i do 15 centimetara.

Osim snijega, duvao je i jak vetar, koji je napravio probleme širom zemlje. Vatrogasci i druge službe su intervenisale 145 puta u Ljubljani, Mariboru, Celju, Novom Mjestu i drugim gradovima zbog oštećenih krovova, oborenog drveća, a morali su da ispumpavaju i atmosferske vode, javlja RTV Slovenija.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta