Search
Close this search box.

Za novi namještaj u školama i vrtićima 18 miliona eura

Foto: Pixabay

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objavilo je međunarodni tender za nabavku namještaja za obrazovne ustanove, vrijedan 18 miliona eura.

U cilju realizacije Programa unapređenja crnogorskog obrazovanja, Ministarstvo finansija Crne Gore potpisalo je kredit sa Evropskom investicionom bankom (EIB) u ukupnom iznosu od 18 miliona eura, u okviru kojeg će se realizovati Projekat nabavke namještaja za preko 300 vrtića, osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, a za potrebe Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Kako navode, predviđeno je da dio finansijskih sredstava bude opredijeljen i iz budžeta Crne Gore.

Procedura nabavke će se sprovoditi u skladu sa EIB Vodičem za nabavke za projekte koje finansira EIB (GtP).

“Nabavka obuhvata nabavku i montiranje stolova i stolica za učionice, kancelarije i zbornice, učioničkih tabli, ormara za učionice i zbornicu, garderobnih stijena, kompjuterskih stolova, vješaonika za učionice, dječjih krevetića, itd”, navodi se u tenderu.

Očekivani period implementacije projekta odnosno izvršenja ugovornih usluga je 4,7 mjeseci odnosno 20 nedjelja od momenta zaključivanja ugovora.

Ministarka Anđela Jakšić Stojanović ranije je najavila da bi, ako sve bude išlo po planu, naredna školska godina trebalo da počne sa novim namještajem u školama i vrtićima.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci