Podgoričani bi trebalo da do kraja godine uživaju i u novom izgledu Njegoševe ulice.

U Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice kažu za Gradski radio da je projekat pozitivno ocijenjen, te da će Glavni grad u rekonstrukciju uložiti oko 857 hiljada eura.

“Njegoševa ulica postaće kolsko-pješačka zona sa jasno utvrđenim vremenom za kretanje automobila”, rekla je Gradskom radiju rukovoditeljka u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice Sandra Anđić.

Foto: Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice

Ona ukazuje da sada ne može precizirati početak rekonstrukcije, jer je u toku priprema tenderske dokumentacije za kompaniju koja će izvoditi radove.

“Tek nakon završene tenderske dokumentacije, možemo razgovarati o tome kada će krenuti izvođenje radova i koliko će trajati”, objašnjava Anđić.

U Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice navode da će trotoare prekriti kamenim pločama tamno crvene boje, dok će središnji koridor biti popločan granitnim kockama sive boje. Anđić dodaje i da neće biti zanemareno ni ozelenjavanje Njegoševe ulice.

“Glavnim projektom je predviđeno sađenje platana i dekorativa. Ukoliko projektant procijeni da je potrebno ukloniti zelenilo, posadiće se nova stabla”, rekla je Anđić.

Foto: Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice

Popularno podgoričko šetalište imaće i taktilne staze za kretanje osoba sa oštećenim vidom, dok će bašte lokala ostati na svom mjestu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta