Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U toku je uređenje još jedne zelene površine u podgoričkom naselju Zagorič, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako navode, ekipe gradskih preduzeća Komunalne usluge d.o.o. i Zelenilo d.o.o. su na terenu gdje su započeli sa radovima na novoj javnoj rasvjeti, kao i različitih sadržaja koji će građanima biti dostupni na ovoj lokaciji.

U pitanju je površina od 6,600m2 u Ulici Ludvika Kube, a projekat podrazumijeva izgradnju šetnih staza, multifunkcionalnog igrališta za djecu, kao i ugradnju urbanog mobilijara.

Kako je navedeno, na ovom prostoru biće postavljeno 20 parkovskih klupa, osam korpi za otpatke, kao i 20 stubova nove javne rasvjeta.

“Osim toga, park će imati 114 stabala drveća i ugrađen hidrosistem, kao i veoma raznoliko pejzažno uređenje sa 150m žive ograde, 36 komada žbunja i perena i travnjak na površini od 4.300 m2.

Vrijednost radova je 136.356,00 eura, a sam projekat značiće mnogo, ne samo za stanovnike Zagoriča, već i za sve građane Podgorice”, navodi se u saopštenju.

Ovim, kako kažu, Glavni grad nastavlja pozitivnu praksu iz prethodnog perioda, koja znači još zelenije lice Podgorice, odnosno sve bolji kvalitet života u svim djelovima grada.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta