Foto: Gradski.me

Ekonomski problemi su suštinski u Crnoj Gori i ta pitanja se moraju riješiti, kako bi građani imali bolji standard, ističe šefica odborničkog kluba URE u Skupštini Glavnog grada Milena Vuković.

Ona je, u Pressing-u Gradske TV istakla da je potrebno mijenjati obrazovni sistem, ukoliko Crna Gora želi stabilno društvo koje će biti dio EU.

Kada je riječ o Lameli C, Vuković navodi da je jedino legalan garažni dio te zgrade.

“Međutim, vlasnik je uspio da na te garaže nadogradi šest ili sedam spratova. Potpuno je nevjerovatno da ni gradske vlasti, ni država to nijesu zaustavili. Kompleksna je situacija i svako rješenje je nefer”, ocjenjuje Vuković.

U GP URA, dodaje, već neko vrijeme rade na projektu “Stan za sve”.

“Pratili smo kretanja na tržištu i svjedoci smo da su cijene nepristupačne za većinu građana u Crnoj Gori. Prosječna cijena stana je 1.650 eura po m2, što znači da stan od 50 m2 možete da kupite za oko 100.000 eura, dok bi po ovom programu kvadrat bio 900 eura. To je veoma važno posebno za mlade u Crnoj Gori, jer smo svjedoci koliko se ljudi ne usuđuje da uđe u bračne vode ili zasnuje porodicu, jer nema stambeno pitanje”, kaže Vuković.

Vjeruje, dodaje, da će doći do konstruktivnog dijaloga i rješenja u odnosu između Podgorice i Zete.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:


PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta