Search
Close this search box.

Ministar finansija

Vuković preuzeo predsjedavanje Upravnim odborom CEF-a

Ministar finansija Novica Vuković danas je zvanično preuzeo predsjedavanje Upravnim odborom Centra za izvrsnost u finansijama (CEF), na godišnjem sastanku tog tijela koji se održava u Kišnjevu, u Republici Moldaviji, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
Foto: Ministarstvo finansija

Ministar Vuković zahvalio je dosadašnjoj predsjedavajućoj, guvernerki Narodne banke Moldavije, Anci Dana Dragu, na uspješnom vođenju, saopštivši da je Crna Gora svjesna važnisti  uloge i odgovornosti u predstojećem jednogodišnjem predsjedavanju. Naglasio je da to cijeni  i kao jedan vid priznanja za napore i postignuća na nacionalnom nivou, kao i regiona u cjelini.

“Veoma cijenimo cjelokupni rad CEF-a u Crnoj Gori, naročito regionalne aktivnosti kao što je “WeLead” projekat, brojne inicijative u sektoru revizije i prilike za jačanje i izgradnju kapaciteta  državnih službeniika u oblasti upravljanja javnim finansijama,” istakao je Vuković.

Veoma važnom ocijenio je podršku koju CEF pruža koordinacionim timovima za reformu javne uprave i upravljanja javnim finansijama, koja bi, kako je kazao, trebalo da postane model planiranja i implementacije budućih tehničkih pomoći.

Ministar Vuković naglasio je da je od iuzezetne važnosti unaprjeðivanje kapaciteta i vještina profesionalaca unutar javne uprave i da će sa aspekta predsjedavajućeg Upravnim odborom CEF-a dati puni doprinos ostvarenju tog cilja i boljem korišćenju  ekspertize zemalja članica EU, sa ciljem efikasnijeg sprovoðenja reformi i pregovoranja sa EU.

Ministar Vuković poželio je uspješnu i produktivnu radnu godinu svim članicama CEF-akcentujući značaj zajedničkog rada i partnerstva u predstojećima procesima reformi i jačanja upravljanja javnim finansijama.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments