Vuković i Miler: Nastavlja se dobra saradnja između Glavnog grada i Ambasade Austrije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Glavni grad

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorica Ivan Vuković sastao se sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Mihael Milerom. U otvorenom i srdačnom razgovoru razmotrene su mogućnosti za saradnju između Beča i Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako su naveli, Ambasador je izrazio zadovovoljstvo zbog dinamike kojom se Podgorica razvija i istakao da su vidne značajne pozitivne promjene, te naglasio da smatra da dva grada mogu sarađivati na različitim nivoima, ne samo kroz poslovnu sferu i sferu biznisa, već i kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi.

“Miler je ovom prilikom prezentovao program ReFocus Austria – najveći globalni program u zemlji koji je ključna komponenta ekonomskog plana austrijske Savezne vlade za povratak nakon pandemije kovid-19”, navedeno je u saopštenju.

Foto: Glavni grad

Takođe, dodaju, Miler je predstavio ideju da se u maju u Podgorici organizuju Dani austrijske ekonomije i biznisa i da se uključe sve crnogorske škole arhitekture, kao i svi zainteresovani subjekti i preduzetnici koji se bave ovom oblašću.

Vuković je iskazao zadovoljstvo zbog posjete i predstavljene inicijative, te kazao da se Podgorica ugleda na Beč u različitim aspektima.

“Zadovoljstvo nam je da primjećujete promjene u Podgorici kada je riječ o unapređenju kvaliteta života. Veoma smo aktivni na polju zelene politike i tu se ugledamo na Beč, te radimo na modernizaciji javnog prevoza, nabavci novih autobusa i aktivnoj promociji biciklizma. Realizujemo brojne projekte i aktivnosti sa ciljem da Podgoricu učinimo modernim evropskom gradom, gradom sa kvalitetnim i humanim uslovima za život”, istakao je Vuković.

Napominju da je na sastanku zaključeno da postoji prostor za intenziviranje saradnje u različitim oblastima, te da će u narednom periodu organizacija brojnih aktivnosti doprinijeti produbljivanju odnosa.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta