NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

Sporan legitimitet vlasti koja će biti formirana prekompozicijama nakon rascjepa PES-a moguće je samo kratkoročno zakrpiti foteljama, ocijenio je predsjednik SDP-a Ivan Vujović.

On je, u Pressing-u Gradske TV kazao da situacija u Skupštini Glavnog grada neodoljivo podsjeća na budvanski scenario.

Foto: Gradski.me

“Građani nijesu glasali ni za kakav posebni klub, glasali su za Pokret Evropa sad koji se pocijepao kao vladajuća partija u Podgorici i ono što bi bilo elementarno odgovorno od aktera koji vrše vlast je da vrate mandat građanima i da se raspišu prijevremeni lokalni izbori”, smatra Vujović.

Raspisivanje vanrednih lokalnih izbora vidi kao jedino rješenje, jer sve drugo, kako kaže, izgleda kao raštimovani politički orkestar.

Sa druge strane, poslanica PzP-a Branka Bošnjak za Gradsku TV kaže da ne misli da postoji kriza vlasti u Podgorici, već da je ona stabilna i da neće doći do prijevremenih izbora.

Govoreći o formiranju novog kluba u Skupštini Glavnog grada, Bošnjak navodi da će klubovi GP URA, Pokreta za promjene i Pokreta za Podgoricu zajednički djelovati.

Foto: Gradski.me

“Za sada je 11 odbornika, ali smo otvoreni za pristupanje drugih. Mislimo da smo veća snaga kada zajednički djelujemo i to je neka vrsta pilot projekta za bližu saradnju na svim nivoima. Novi klub Pokret za Podgoricu broji pet članova i to je drugi klub po jačini u Skupštini Glavnog grada i to se mora ispoštovati i oni moraju imati mjesta u odborima”, kaže Bošnjak.

Potrebno je, dodaje, napraviti dogovor sa njima i kada je riječ o izvršnoj vlasti.

“Pretpostavljam da njihovih predstavnika ima na izvršnim funkcijama, ali treba voditi računa jer to nije samo puko zauzimanje fotelja, nego i realizacija predizbornih obećanja”, poručuje Bošnjak.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta