Foto: Gradski.me

Odlazak Rajka Cerovića je veliki gubitak za crnogorsku intelektualnu scenu, za sve koji dijele njegov vrijednosni svjetonazor i njegovu bezgraničnu ljubav prema Crnoj Gori, saopštio je Predsjednik SDP-a, Ivan Vujović.

Kako je kazao, Cerović će biti upamćen kao jedan od ljudi koji su u najizazovnijem vremenu utemeljili crnogorski državotvorni pokret, a on sam je misiji emancipovanja i evropeizacije crnogorskog društva dao nemjerljiv doprinos.

“Zbog svojih stamenih progresivnih, građanskih i emancipatroskih stavova bio je spreman da podnese i mnoge lične žrtve, čime je pokazao kako jedan intelektualac i slobodan čovjek može da doprinese izgradnji boljeg društva”, naveo je Vujović.

On je kazao da je, svojom britkom riječju nepogrješivo oslikavao političke i društvene fenomene i procese, ispravno detektujući sve one ključne izazove sa kojim se suočava moderna građanska Crna Gora.

“Bio je uzor i inspiracija mnogima koji su branili i brane Crnu Goru od nasrtaja retrogradnih i nacionalističkih ideologija i njenog inferirornog svođenja na provincijske okvire. U svoje, i u ime Socijaldemokratske partije Crne Gore, porodici Rajka Cerovića upućujem izraze najiskrenijeg saučešća”, zaključio je Vujović u telegramu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta