Foto: Gradski.me

Predstojeća ljetnja sezona neće biti uspješna kao i ranijih godina ukoliko Vlada ostane odlučna da rasformira Upravu za inspekcijske poslove i inspektore pripoji ministarstvima, kaže direktorica Uprave Ana Vujošević. Bez obzira na odluku Vlade, u toj upravi se redovno pripremaju za sezonu i očekuju rezultate koji će nadmašiti prošlogodišnje.

U Upravi za inspekcijske poslove nemaju informacije dokle se stiglo sa procesom decentaralizacije, odnosno pripajanja inspekcija ministarstvima, koje je Vlada najavila početkom godine.

“Na osnovu razgovora sa ministrom javne uprave može se sezaključiti da se nije odustalo i da se pokušava da taj proces bude okončan do sezone”, kazala je Vujošević.

Ukoliko se to završi do tada u šta u Upravi sumnjaju upozoravaju da će predstojeća ljetnja sezona ostati bez kvalitetnog inspekcijskog nadzora.

“Na kvalitetan način jako je teško taj proces pripremiti za sezonu i da ako dođe do toga, vjerujemo da sezona ne može biti uspješna kao što je bila ranije, jer se radi o kompleksnom poslu koordinacije”, istakla je Vujošević.

Zato se plaše da će izostati i rezultati inspekcija koji su, kako tvrde, prošle godine bili najbolji od kada Uprava postoji.

Za počinjene nepravilnosti inspektori su izdali ukupno 17.867 prekršajnih naloga kojima je izrečeno 7. 046.600 eura novčanih kazni. Po okriljem Uprave je 26 inspekcija koje posluju u 16 opština.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta