Dosadašnjim radom Vlade i njenih eksperata nijesu zadovoljni u upravi Glavnog grada, a kritike stižu i od građana i sa međunarodnih adresa, kazala je u emisiji „Znam da znaš“ Gradskog radija zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić.

“Crnogorska Vlada, ili će početi da radi kako treba, ili će se povući i prepustiti rad nekome ko ovaj posao zna da radi, jer do danas predstavnici lokalne samouprave Glavnog grada nijesu imali nijedan kontakt sa premijerom Zdravkom Krivokapićem ili drugim predstavnikom Vlade, uprkos brojnim pokušajima”, poručila je dr Vujačić.

„Ostajemo otvoreni za komunikaciju, jer se nadamo da će se taj odnos promijeniti“, rekla je ona.

Prošlu godinu su završili sa premašenim budžetom za 105 procenata, a ovu započeli, vrlo ambiciozno, i svi projekti kaže, idu odlično.

Prema njenoj ocjeni, bužet je neozbiljno napravljen, jer su kako ističe, izdvajanja za zdravstvo, kulturu i zaštitu životne sredine mala.

„Ne može da raduje nikoga što ne postoji plan za izgradnju nijednog vrtića ili škole u Glavnom gradu. Ne zna se ni šta će se desiti sa izgradnjom Urgentnog centra i gradskom bolnicom“, kazala je Vujačić.

Glavni grad će, ističe, učiniti sve da građani ne osjete ništa u odnosu Vlade prema upravi Glavnog grada.

„Najavili smo povećanje zarada u nekim privrednim društvima, dok sa druge strane imate veliki broj građana koji ostaju bez posla“, kazala je Vujačić.

Ni epidemiološka situacija nije na zavidnom nivou, iako raduje dobar odziv građana za vakcinaciju, kaže i dodaje da je Glavni grad formirao Komisiju za zaštitu i unapređenje zdravlja stanovništva.

„Komisija je sastavljena od medicinskih stručnjaka sa ciljem unapređenja zdravlja stanovništva od korone, ali i drugih bolesti, kao što su mornili i obuhvat vakcinacije protiv malih boginja. Zbog aktuelne situacije komisija se sada uglavnom bavi koronom, poštovanjem mjera i edukacijom“, rekla je Vujačić.

“I ostali projekti na teritoriji Glavnog grada teku po planu, a mnogi i ispred planiranog. U toku su rekonstrukcije brojnih ulica, danas je počeo sa radom i Gradski portal”, kazala je Vujačić i dodala da očekuju da će zgrada Gradskog pozorišta biti završena do kraja ove ili početka naredne godine.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta