Vujačić: Svi koji se suočavaju sa epidemiološkom situacijom, da računaju na pomoć Glavnog grada

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Izazovna godina je za nama sa epidemiološkog i finansijskog aspekta, ali naši su rezultati pokazuju da smo realizovali budžet. Imali smo domaćinski planiran pristup. Štedjeli smo gdje smo mogli. Građani to nijesu mogli da primijete. Nadamo se da će do kraja godine biti bolje nego prošle godine. Pokazalo se da timski rad u finansijkom smislu može da da dobre rezultate, ocijenila je Slađana Vujačić, zamjenica gradonačelnika Glavnog grada za Gradsku TV.

Vujačić je gostujući u emisiji “Lice Podgorice” saopštila da Glavni grad ima spremne pakete pomoći za najugroženije djelove stanovništva i privrednile u slučaju lokdauna.

“Svi koji se suočavaju sa epidemiološkom situacijom, mogu da računaju na pomoć Glavnog grada”, rekla je Vujačić.

Govoreći o zaštiti Gorice, koje je dijelom stradalo u požarima, ona je saopštila da je formirana stručna komisija za obnovu brda koja radi do 20. septembra.

“Brzo smo reagovali. Objavićemo sajt na kojem će se naći svi podaci vezani za sanaciju brda”, navela je Vujačić.

Ona je saopštila da je prvi korak u pošumljavanju “pluća grada” čišćenje opožarenog dijela.

Pozvala je građane i predstavnike kompanija da se pridruže akciji i vrate stari sjaj Gorice.

Komisija će, najavljuje Vujačić, napraviti izvještaj o šteti koje je brdo pretrpjelo u velikim požarima u avgustu.

Gorica će dobiti status zaštićenog područja, a zamjenica gradonačelnika napominje da je prvo što su uradili – zaštitili brdo od dalje gradnje.

Ona je saopštila da su u Glavnom gradu zadovoljni turističkom sezonom u Podgorici, kao i ponudom grada.

“Prošla godina je slabija i kod nas i u svijetu. Ova godina pokazuje odlučne rezlutate. Vraćamo se trendovima iz 2019. godine koja važi za rekordnu. Podaci pokazuju da se turisti duže zadžavaju u Podgorici što znači da je ponuda dobra”, rekla je Vujačić.

Ona je kazala da Glavni grad svake godine pokreće novi servis. Ove godine to je Kuća zdravlja koja pomaže građanima koji imaju psihičke tegobe, a prema riječima Vujačić, počela je da radi u pravo vrijeme.

“Pacijenti se javljaju sa tegobama za koje nisu sigurni kome da se obrate, a mi primjećujemo da pripadaju spektru psio-socijalne pomoći. Prisptup servisu ne zahtijeva komplikovane procedure”, navela je Vujačić dodajući da je oko 50 građana, uglavnom mladih, za manje od dva mjeseca potražilo pomoć psihologa iz Kuće zdravlja.

“Pandemija je ostavila posljedice na psihu ljudi. Što prije se vakcinišate, jer je važno da se što prije vratimo tretiranju drugih oboljenja i stanja”, apelovala je Vujačić.

Slađana Vujačić će na Gradskoj TV voditi i uređivati emisiju o medicini “Kaži A” nedjeljom u 14 sati.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta