Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras podršku Novaku Djokoviću, a premijera Australije Skota Morisona upitao zašto vlasti nisu uskratile vizu ili odmah vratile najboljeg tenisera svijeta ako su htjele da mu zabrane da osvoji deseti trofej u Melburnu.

“Vjerovatno ne bih ni riječ rekao da posle ponovljene odluke izvršnih organa Australije da se uskrati viza Đokoviću, da se nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku o ukidanju vize za najboljeg svjetskog tenisera Srbina Novaka Đokovića“, rekao je Vučić u video poruci na društvenoj mreži Instagram.

On je pozvao Morisona da prestane sa “iživljavanjem nad teniserom, njegovom porodicom i nad cijelom jednom slobodarskom i ponositom nacijom”.

“Je l’ je to potrebno da biste dobili neke izbore i da se dodvorite svojoj javnosti”, upitao je Vučić.

On je u obraćanju građanima Srbije, naveo da “smo suočeni sa mnogo problema, sa pritiscima iz dijela svijeta i regiona” ali da su pritisci na Novaka Djokovića, državljanina Srbije iz “nama nepoznatih razloga” postigli nemoguće razmjere zbog kojih je morao da se oglasi.

Vučić je izrazio čuđenje prije svega zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti posle odluka suda.

“Nerjetko nam drže pridike šta je vladavina prava. Možete da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke sudija, važećih pravosudnih organa. Ali time su nam samo pokazali možda kako donekle izgleda nezavisno pravosuđe, ali prije svega kako izgleda nebitno pravosuđe, jer sva vlast je u rukama izvršnih organa”, rekao je Vučić.

Poručio je da će se Srbija boriti za Djokovića i da to što će ga australijske vlasti “maltretirati dan-dva ili pet neće promjeniti sud našeg naroda o narodu Australije, ali i o Novaku Đokoviću“.

Beta

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta