Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u medijima pogrešno prenijeto da je Evropski parlament usvojio Rezoluciju na osnovu koje je potrebno da se Srbija uskladi sa spoljnom politikom Unije po pitanju rata u Ukrajini ili će joj biti uskraćeni pristupni fondovi i naglasio da Evropski poslanici nisu donijeli Rezoluciju, već preporuke.

Vučić je osudio medije koji nijesu prenijeli da se među tim preporukama nalazi i ona prema kojoj se od Srbije i Kosova zahtijeva međusobno priznanje.

„Ako je zahtjev 79 posto poslanika EP taj da priznamo nezavisno Kosovo i da je to najvažnija preporuka to samo potvrđuje moje riječi da ako uvedemo sankcije Rusiji, sjutra bi nas potapšali po ramenu, a već prekosjutra pojavila bi se nova rezolucija o potrebi priznanja Kosova“, rekao je Vučić.

On je rekao da je sinoć do 20 minuta do ponoći razgovarao sa Briselom 50 puta i da je na svaku riječ i slovo reagovao.

„Nijesam se naročito uznemirio zbog njihovih preporuka, dokon pop i jariće krsti kako se kaže u našem narod. Hvala im za tu veliku brigu, nismo zainteresovani za međusobno priznanje sa Prištinom“, rekao je predsjednik Srbije.

Podsjećamo, Evropski parlament u Strazburu usvojio je juče rezoluciju da pristupni pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ukoliko Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan progres u reformama. Takođe, europoslanici su podržali i da fondovi EU za Srbiju budu uslovljeni na isti način.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta