Foto: Skupština

Foto: Skupština

Poslanica Saveza Civis Maja Vučelić kazala je za Portal Javnog servisa da je neophodno stvoriti novu Agenciju za sprječavanje korupcije (ASK) koja će biti nepristrasna i kredibilna, ali i efikasna.

Vučelić je naglasila da je potrebno prvo formirati Savjet Agencije, što je posao skupštinskog Odbora za antikorupciju koji, prema njenim riječima, mjesecima ne radi. Problem je, smatra ona, to što ga vodi DPS i tako štiti tridesetogodišnju korupciju.

Skupštinski Odbor za antikorupciju raspisao je Javni konkurs za izbor pet članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije prije desetak dana.

Odbor je takođe većinom glasova prisutnih,donio Odluku o obrazovanju Komisije za sprovođenje izbora članova Savjeta ASK-a, koji će činiti Jevto Eraković, Momčilo Leković, Miodrag Iličković, Miroslav Turković i Pavle Ćupić.

Vučelić ističe da je odmah po izboru Savjeta potrebno raspljavati o izvještajima ASK-a.

Ona ističe da je sigurna da ti izvještaji neće biti usvojeni u Skupštini i da će to biti razlog za smjenu rukovodstva ASK-a.

U tom slučaju slijedi izbor novog rukovodstva koje će, prema njenim riječima, konačno početi da radi po zakonu.

“Selektivna pravda ASK-a je to kada se kažnjavaju mali prekršaji a ignorišu velike korupcionaške afere. To nije pravda. To je maska za stvarnu korupciju koja se godinama dešava. Važno je da nova Agencija za sprječavanje korupcije počne da djeluje efikasno”, zaključila je Vučelić.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta